ZF 24

Maratonul de programare UPC de la ZF Digital ’15: Ce aplicaţii au câştigat premiile de 9.500 de euro

Echipa de programatori “H.A.T.” care a dezvoltat în 36 de ore un joc care transformă televizorul într-un Smart TV iar telefonul într-o consolă a câştigat marele premiu de 5.000 de euro. Membrii echipei câştigătoare sunt: Anatolie Prisacaru, Marius Petcu, Gabriel Bucur şi Bogdan Florea.

Echipele care au câştigat maratonul de programare organizat de UPC în paralel cu evenimentul ZF Digital '15

Autor: Adrian Seceleanu

29.10.2015, 21:56 1017

Echipa de programatori “H.A.T.” care a dezvoltat în 36 de ore un joc care transformă televizorul într-un Smart TV iar telefonul într-o consolă a câştigat marele premiu de 5.000 de euro acordat în cadrul marationului de programare The Challenge, organizat de compania de cablu UPC România în cadrul conferinţei ZF Digital ’15. Membrii echipei câştigătoare sunt: Anatolie Prisacaru, Marius Petcu, Gabriel Bucur şi Bogdan Florea.

În cadrul maratonului de programare dezvoltatori, programatori, designeri, specialişti IT s-au întrecut, pe echipe, timp de 36 de ore, pentru a câştiga marele premiu al competiţiei. 

Premiul doi, în valoare de 3.000 euro, a fost câştigat cu o aplicaţie ce transformă locuinţa într-una tehnologizată cu ajutorul televizorului. Echipa Asparagus, care i-a avut în componenţă pe Dragoş Ştefan Horodnic, Adrian Apostu-Simion, Adrian Brojbeanu şi Viorel Ştefan Alexandrescu, a făcut acest lucru posibil în mai puţin de 36 de ore.

Premiul trei, în valoare de 1.500 euro în cadrul maratonului de programare a fost câştigat de echipă PixelCan. Cu ajutorul aplicaţiei dezvoltate de ei televizorul devine un Social TV: împreună cu prietenii tăi poţi avea un chat în timp ce te uiţi la un film sau să comentezi meciul de fotbal. Echipa PixelCan a fost compusă din: David Păcioianu, Alexandru Ionascu şi Diana Ghinea.

Aplicaţiile au fost jurizate de: Bogdan Bucurei (Director Marketing, UPC) - preşedintele juriului, Thom van Ledden (Application Developer la Metrological Group), Mehaal Rai (Senior Manager-International Content Partnerships la Metrological), Smaranda Radoi (Director Managementul Produselor, UPC), Radu Calian (Director Servicii şi Infrastructură IT, UPC) şi Cristian Ichim (Coordonator dezvoltare aplicaţii IT, UPC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO