ZF 24

Manager Spital Judeţean Timişoara: Având în vedere că vor creşte salariile, niciun privat nu îşi mai permite să plătească cât plăteşte statul în sistemul de salarizare a gărzilor

Manager Spital Judeţean Timişoara: Având în vedere...

Autor: Georgiana Mihalache

20.04.2017, 12:41 352

Fenomenul plicului dat la doctor va dispărea în momentul în care salarizarea din sistemul de sănătate va ajunge la un nivel corespunzător, amploarea acestui fenomen fiind cauzată tocmai de salariile mici, spune Ma­rius Craina, managerul Spitalului de urgenţă Pius Brînzeu Timişoara.

”Tocmai din cauza acestei salarizări insuficiente, acest fenomen a luat amploare şi a avut această continuitate ani de zile“, crede Craina.

În opinia lui, în urma majorărilor de salarii în sectorul public de sănătate, medicii care lucrează în mediul privat pot ajunge la venituri inferioare celor de la stat.

„Având în vedere faptul că vor creşte salariile, sunt convins că la ora actuală niciun privat nu îşi mai permite să plătească cât plăteşte statul în sistemul de salarizare a gărzilor“, a mai spus Craina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO