ZF 24

Mamele din Bucureşti au 887 de zile de concediu maternal plătit, pe locul cinci în lume. În Zürich sau Seul concediul nu sare de 100 de zile. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în România este de 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei

Mamele din Bucureşti au 887 de zile de concediu maternal...

Autor: Cristina Roşca

23.01.2020, 15:00 2799

Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în România este de 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

 

Bucureştiul se găseşte pe locul cinci în lume în rândul oraşelor care oferă cele mai multe zile de concediu maternal plătit, cu un total de 887 de zile „libere”. Clasamentul este condus detaşat de capitala Finlandei, Helsinki, cu aproape 1.200 de zile, respectiv aproape patru ani, arată un raport al companiei germane Movinga, o platformă online specializată în relocări.

Topul este completat la vârf de Talin (Estonia) şi Bratislava. Este interesant de remarcat că între primele zece oraşe se găsesc mai multe din Europa Centrală şi de Est, mai exact Praga, Sofia, Budapesta, Bratislava şi Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO