ZF 24

Mai sunt 500 de milioane de euro pentru Prima Casa, disponibili celor care incheie antecontracte pana pe 15 februarie

Mai sunt 500 de milioane de euro pentru Prima Casa disponibili celor care incheie antecontracte pana pe 15 februarie
13.01.2010, 11:38 43

Pentru achizitionarea locuintelor pentru care au fost incheiatesau vor fi incheiate antecontracte de vanzare-cumparare in formaautentica sau sub semnatura privata cu data certa pana la 15februarie 2010 inclusiv, pot fi emise garantii in conditiilenormelor de implementare a programului Prima casa in vigoare, cuincadrarea in plafonul de 500 de milioane de euro ramasineutilizati din 2009, potrivit unui comunicat al FNGCIMM.

"Astfel, FNGCIMM va continua primirea si analizarea dosarelor degarantare pe tot parcursul anului, pana la epuizarea plafonuluirealocat anului 2010, de aproximativ 500 milioane euro. Conditiaimpusa de lege pentru eligibilitatea de garantare este caantecontractele de vanzare-cumparare sa se incheie pana la 15februarie 2010", spun reprezentantii institutiei.

Acestia sugereaza beneficiarilor programului sa negocieze inantecontractele de vanzare-cumparare un termen de minimum 65-75 dezile pana la finalizarea tranzactiei.

Pana in prezent, au fost aprobate peste 12.000 de garantii incadrul programului Prima Casa, in valoare de peste 500 de milioanede euro.

Guvernul urmeaza sa vina, pana la 15 februarie, cu un nou modelsub care fa functiona programul Prima Casa, astfel incat sa fieincurajate, in mod real, constructiile noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO