ZF 24

Mai mulţi angajaţi de la Arestul Central din Capitală sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu

Mai mulţi angajaţi de la Arestul Central din Capitală...

Autor: Monica Moanea, Gabriela Ghitcuta

25.05.2016, 12:24 79

Potrivit sursei citate, dosarul de evadare se află la Parchetul Tribunalului Bucureşti, fiind cercetaţi şi mai mulţi angajaţi de la Arestul Central al Capitalei pentru neglijenţă în serviciu.

Un bărbat a evadat, marţi seara, din Arestul Central al Capitalei, "atribuindu-şi identitatea altei persoane ce urma să fie pusă în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere" acesta fiind pus în urmărie, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit unui comunicat, "în ziua de 24 mai 2016, în jurul orelor 18.15, un bărbat aflat sub puterea unui mandat de arestare preventivă şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a evadat atribuindu-şi identitatea altei persoane private de libertate, ce urma să fie pusă în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere".

Anchetatorii susţin că "din primele verificări a rezultat că bărbatul a evadat în momentul în care a fost declanşată procedura de punere în libertate a celui reţinut şi i-a indus în eroare pe agenţi declarându-şi în mod fals identitatea".

Mai mult, acesta s-a îmbrăcat în hainele celuilalt bărbat şi având asupra sa documentele celui ce urma să fie pus în libertate şi profitând şi de o asemanare fizică cu acela, a fost pus în libertate în mod eronat.

"A fost sesizată unitatea de parchet competentă şi în prezent se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor ce au condus la producerea acestui incident, precum şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evadare şi de fals privind identitatea", se mai spune în comunicat.

Bărbatul evadat a a fost pus în urmărire.

Potrivit surselor citate, bărbatul care a evadat ar fi fost reţinut de pe data de 10 mai într-un dosar de tentativă de omor, în care au fost făcute 15 percheziţii în cartierul Ferentari din Bucureşti.

Percheziţiile au avut loc după ce pe 5 martie un bărbat a fost înjunghiat în această zonă iar făptaşul şi prieteni de-ai săi, martori la incident, au încercat să muşamalizeze totul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO