ZF 24

Magazinele Plus din Polonia si Portugalia, vandute grupului portughez Jeronimo Martins

27.12.2007, 10:59 19

Grupul german Tengelmann a vandut retelele de magazine de discount Plus din Polonia si Portugalia catre grupul portughez Jeronimo Martins, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 320 milioane euro, informeaza Mediafax.

Potrivit Jeronimo Martins, procesul de integrare a magazinelor Plus in retelele proprii va fi finalizat in prima jumatate a anului viitor.

In Polonia, compania portugheza opereaza sub marca Biedronka, fiind unul dintre cei mai mari angajatori de pe aceasta piata.

In Portugalia, Jeronimo Martins detine brandul Pingo Doce, care grupeaza 210 supermarketuri. Acestora li se vor adauga cele 75 de magazine Plus, cu vanzari de aproximativ 167 de milioane de euro.

Tengelmann este prezent si in Romania, prin magazinele Plus Discount. Potrivit unor informatii din presa internationala, Tenglemann poarta negocieri cu operatorul de hipermarketuri Carrefour pentru vanzarea magazinelor Plus din Romania si Bulgaria.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO