ZF 24

Luptă pe 5% din Uzinele Sodice Govora: polonezii încearcă să delisteze compania, CJ Vâlcea se opune

Luptă pe 5% din Uzinele Sodice Govora: polonezii...

Autor: Radu Bostan

07.09.2014, 19:51 118
Proprietarii polonezi ai Uzinelor Sodice Go­vora (simbol bursier UZIM) încearcă din nou să preia întregul capital al companiei, oferind ac­ţio­narilor minoritari un preţ triplu faţă de cel de pe piaţă pentru pachetele lor. Planul se loveşte însă de opoziţia CET Govora, care deţine peste 5% din acţiuni şi este hotărâtă să blocheze delis­ta­rea.
 
Grupul polonez Ciech, al doilea producător euro­pean de sodă calcinată, deţine în prezent 93,19% din acţiunile Uzinelor Sodice Govora, dar anterior şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona întreg capitalul şi de a delista firma de pe piaţa RASDAQ.
 
Grupul va derula în perioada 11 septembrie-1 octombrie oferta publică de 2,77 milioane de lei pentru a prelua ultimul pachet de 6,81% din acţiuni, în cadrul căreia acţionarii minoritari vor primi 0,28 lei pe titlu.
 
Preţul este de peste trei ori mai mare decât nivelul de 0,08 lei pe unitate la care s-au tranzacţionat cel mai recent pe bursă acţiunile UZIM, şi evaluează valoarea de pia­ţă a firmei la circa 40 milioane de lei. Oferta va fi intermediată de firma de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO