ZF 24

Lufthansa a făcut cea mai mare comandă de aeronave din istoria sa

Lufthansa a făcut cea mai mare comandă de aeronave din...

Autor: Anca Dumitrescu

19.09.2013, 16:56 1493

Compania a precizat joi că această comandă include 34 de avioane Boeing 777-9X şi 25 de aparate Airbus A350-900, precum şi opţiuni de achiziţie a încă 30 de aeronave din fiecare tip.

Livrările de avioane A350 vor începe în 2016, iar cele de aparate Boeing în 2020.

Achiziţiile fac parte din campania de modernizare iniţiată sub conducerea directorului general Christoph Franz, care a surprins în această săptămână pieţele anunţând că va pleca anul viitor din companie pentru a conduce grupul farmaceutiv elveţian Roche Holding.

Lufthansa a comandat în total, în acest an, avioane în valoare de 31 de miliarde de dolari, iar achiziţiile de aeronave destinate curselor pe distanţe lungi vor contribui la înlocuirea unor aparate mai vechi Boeing 747-400 şi Airbus A340-300.

"Mai puţin consum de carburant, emisii de dioxid de carbon mai mici şi mai puţin zgomot. Avioanele din comandă ne vor permite să facem un salt de eficienţă. Niciodată în istoria Lufthansa nu am avut o investiţie mai mare", a spus Franz.

Decizia de a cumpăra şi avioane Airbus, după ce iniţial optase pentru un singur furnizor de aeronave pentru distanţe lungi, menţine Lufthansa pe poziţia de cel mai mare client al companiei din Toulouse.

Lufthansa este şi cel mai mare cumpărător european de avioane A380, intenţionând să ajungă la o flotă de 19 astfel de aparate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO