ZF 24

Ludovic Orban explică măsurile de relaxare. Unde vom putea merge şi ce business-uri vor rămâne în continuare închise după 15 mai: Parcurile pot fi deschise, la restaurante ”riscul e mare”

Ludovic Orban explică măsurile de relaxare. Unde vom...

Autor: Cosmin Pirv

24.04.2020, 12:34 7039

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că parcurile pot fi deschise, dar că la restaurante şi localuri riscul este mai mare, întrucât oamenii nu pot purta mască de protecţie.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la finalul şedinţei Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că măsurile de relaxare vor fi evuluate şi vor fi luate treptat. Întrebat despre parcuri, premierul a spus că acestea întră în categoria spaţiilor care vor putea fi deschise.

„Am discutat şi despre acest lucru. Sigur că încă nu s-a făcut o analiză, practic s-a discutat o metodologie de evaluare. Parcurile fac parte dintre locurile publice care, dacă se respectă nişte reguli, pot fi deschise”, a spus şeful Guvernului.

Acesta a precizat că, respectându-se anumite restricţii, vor putea fi deschise şi hotelurile.

„În ceea ce priveşte hotelurile, şi aici pot fi stabilite o serie de reguli şi nu va exista o restricţie. Sigur, probabil să se cazeze o singură persoană chiar şi în camere cu două paturi, să se cazeze mai multe persoane numai dacă sunt membri ai aceleiaşi familii, de asemenea luarea măsuri de dezinfecţie”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, opiniile specialiştilor sunt însă rezervate în privinţa restaurantelor.

„În ceea ce priveşte restaurantele şi cafenelele, opiniile exprimate sunt încă rezervate pentru că riscul epidemiologic este mai mare, pentru că nu porţi mască şi, nepurtând mască, există riscul de transmitere a suspensiilor în care virusul trăieşte”, a mai spus premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că după data de 15 mai, în funcţie de modul în care va arăta situaţia noilor infectări cu virusul SARS-Cov-2, putem vorbi de măsuri de relaxare a restricţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO