ZF 24

Lucuţ trece de 100 de magazine în nord şi vest

Vasile Lucuţ

Vasile Lucuţ

Autor: Gabriel Razi

05.06.2014, 00:07 28880

Vasile Lucuţ, proprietarul Unicarm, o afacere de 166 mil. euro anul trecut şi cel mai mare producător cu capital autohton din industria alimentară, va trece în acest an de 100 de magazine de proximitate şi supermarketuri în nord şi vest, la aproape zece ani de la deschiderea primei unităţi.

„Îmi place să investesc, să joc şi să fie competiţie în piaţă. Pe mine competiţia m-a întărit, m-a făcut să gândesc, să fiu mai bun şi să muncesc“, a spus Vasile Lucuţ.

Antreprenorul din Satu Mare şi-a construit reţeaua de magazine pe o rază de câteva sute de kilometri în jurul fabricilor sale de mezeluri, lapte şi pâine şi a folosit acest canal de vânzare sub forma unui centru de profit şi a unui debuşeu pentru vânzări.

Vasile Lucuţ a accelerat dezvoltarea reţelei în perioada 2010-2013, interval ce coincide cu un adevărat asalt al lan­ţurilor internaţionale de retail care au deschis 800 de magazine şi au îngenuncheat mai multe reţele locale.

Unicarm a reuşit anul trecut să îşi majoreze afacerile cu 16%, la 166 milioane de euro şi să îşi tripleze profitul la 8,6 milioane de euro, ceea ce corespunde unei marje nete de 5%, una dintre cele mai mari din industria alimentară.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- valoarea investiţiei pe magazin ; planurile pentru acest an

- evoluţia profitului ; marja de profit a companiei ; 

- opinia lui Vasile Lucuţ depsre rezultatele din 2013 şi estimări pe 2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO