ZF 24

Logistic E van Wijk mizeaza pe externalizarea transportului de marfuri

08.07.2008, 17:30 329

Compania Logistic E Van Wijk, transportator international de marfuri, estimeaza ca va obtine anul acesta o cifra de afaceri de aproximativ 13,2 mil. euro. "Operam in momentul de fata cu 100 de camioane de transport si realizam in fiecare luna o cifra de afaceri de aproximativ 1,1 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Gabi Mircean, directorul general Logistic EVW.
Conducerea companiei de transporturi considera ca piata se intinde catre externalizarea serviciilor de transport, iar reprezentantii Logistic EVW considera ca din ce in ce mai multe firme iau in calcul aceasta alternativa, avand in vedere faptul ca ea se practica de mai mult de zece ani in Europa. "Externalizarea serviciilor de transport a inceput sa fie adopatata de companiile multinationale in prezent si pe piata romaneasca datorita faptului ca acest lucru eficientizeaza activitatile in domeniul de transport si reduce cheltuielile firmelor", a afirmat directorul general Logistic EVW.
70% din cursele efectuate de Logistic EVW sunt reprezentate de transporturile "in regim dedicat exclusiv", cele mai frecvente avand ca destinatie principala tarile Europei Centrale si de Vest.
Pentru marfurile speciale firma detine 50 de camioane care ofera o capacitate de transport cu circa 20% mai mari decat standardele din Romania si anume 110 metri cubi si 15,30 metri liniari de podea.
"Principala problema cu care ne confruntam este cresterea continua a pretului carburantilor, componenta cu cea mai mare pondere in structura costurilor. Clientii sunt reticenti in a accepta majorarile induse de pretul motorinei desi sunt constienti ca solicitarile sunt absolut intemeiate", a mai declarat Gabi Mircean. Reprezentantii companiei Logistic EVW considera ca piata concurentiala este benefica domeniului lor de activitate si ca aceasta ajuta la dezvoltarea transporturilor. "Concurenta este in principiu motorul cresterii calitatii, in special in servicii. Din pacate, in aceste conditii de concurenta acerba, se ajunge la situatii cel putin ciudate, in care pretul oferit clientilor de catre companiile concurente este sub nivelul costurilor in cazul exporturilor, practic unele curse sunt facute in pierdere", mai spune directorul general Logistic EVW.
Compania E van Wijk s-a infiintat in Romania in 1992 ca societate mixta romano-olandeza, capitalul firmei era in proportie de 50% autohton si in proportie de 50% olandez. Firma a inceput cu 2 camioane marca DAF, dupa modelul infiintarii firmei olandeze in 1958 de catre Ewout van Wijk care si-a pornit afacerea cu doar un singur camion. In 1997 filiala din Romania devine distribuitor al camioanelor DAF. Peste 10 ani, in 2007 compania se separa in doua activitati, cea de logistic denumita E Van Wijk Logistic si cea de import camioane denumita E Van Wijk Holding. Compania de import camioane estimeaza ca va avea un profit de 200 mil. euro in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO