ZF 24

Leoni Wiring Systems, data in judecata de sindicalistii din Bistrita

01.05.2007, 14:17 198

Compania producatoare de cablaje auto Leoni Wiring Systems, subsidiara a grupului german Leoni, a fost data in judecata de conducerea sindicatului fabricii pe care o detine la Bistrita, dar si de mai multi muncitori, pentru incalcarea contractului colectiv de munca.
Liderul Sindicatului Leoni, Marinel Strungar, a declarat, astazi, ca actiunea in justitie a fost deschisa la sfarsitul saptamanii trecute si se afla pe rolul instantelor Tribunalului Bistrita-Nasaud.
Conducerea sindicatului, formata din patru persoane, cere instantei sa oblige societatea la care lucreaza sa achite, lunar, in conturile sindicatului o suma care variaza intre 8.000 si 10.000 de lei, asa cum prevede contractul colectiv de munca, bani din care ar urma sa fie platite salariile liderilor sindicali.
"Anul trecut, au platit aceasta suma, mai mica, dar au platit. Anul acesta, in primele trei luni nu ne-au mai virat niciun leu in contul sindicatului, noi, cei 4, fiind obligati sa ne luam salariile din cotizatii, ceea ce nu este normal", a declarat sursa citata, care se afla in fruntea a peste 3.000 de sindicalisti ce lucreaza in fabrica, sindicat afliliat la Cartel Alfa.
Presedintele Cartel Alfa Bistrita-Nasaud, Doru Hodos, a declarat ca foarte greu a reusit sa semneze un contract colectiv de munca din cauza retincentei de care au dat dovada patronii germani. In plus, potrivit lui Hodos, nici macar acesta nu este respectat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO