ZF 24

LEONHARD EULER. Cine este LEONHARD EULER matematicianul omagiat de Google

LEONHARD EULER. Cine este LEONHARD EULER matematicianul...
15.04.2013, 18:02 202

Leonhard Euler, matematicianul şi fizicianul elveţian care a fost considerat forţa dominantă a ştiinţei în secolul al XVIII lea este omagiat astăzi de Google printr-un Doodle. Googlesărbătoreşte, luni, 306 ani de la naşterea matematicianului.

În acest sens, noul logo - parţial interactiv - include imaginile mai multor formule matematice atribuite lui LeonhardEuler. Google Doodle-ul de astăzi,  logoul, este realizat în alb-negru, cuprinde cuvântul Google scris cu creionul pe o bucată de hârtie, cea de-a doua literă "o" fiind înlocuită cu un element interactiv, care poate fi mişcat de utilizatori.

 

 

Leonhard Euler s-a implicat şi în teoria numerelor şi a dezvoltat unele idei ale lui Fermat, dar a şi demonstrat că unele dintre conjecturile sale erau false. Leonhard Euler  a demonstrat identitatea lui Newton, mica teoremă a lui Fermat, teorema celor două pătrate a lui Fermat şi teoria celor patru pătrate a lui Lagrange.


Leonhard Euler a fost omagiat şi de banca centrală a Elveţiei, figura matematicianului apărând pe bancnota de 10 franci emisă în anul 1979.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO