ZF 24

Le Figaro: Principalii actionari EADS, suspectati de tranzactii ilegale cu actiuni

03.10.2007, 13:55 30

Autoritatea franceza de supraveghere a pietei de capital a acuzat principalii directori si actionarii grupului european aeronautic EADS de vanzarea unor actiuni in conditiile detinerii unor informatii privilegiate privind problemele diviziei Airbus, relateaza ziarul Le Figaro, citat de Reuters.

Guvernul francez era familiar cu situatia de la Airbus si a primit o nota prin care i s-a recomandat reducerea participatiei la producatorul de avioane, aflat in dificultate, informeaza publicatia franceza.

Potrivit unui raport preliminar publicat de autoritatea franceza, sursa de informatii citata de Le Figaro, "in perioada noiembrie 2005 - martie 2006 au avut loc tranzactii masive pe baza de informatii privilegiate".

Raportul autoritatii franceze a fost inmanat biroului de procuratura de la Paris.

Autoritatea franceza sustine ca actionarii EADS, Lagardere si DaimlerChrysler, au operat, fiecare, vanzarea cate unei participatii de 7,5% la EADS in aprilie 2006, dar, din motive legate de sistemul de impozitare, au incasat veniturile corespunzaroare abia in anul 2007.

Momentul efectuarii acestor actiuni "demonstreaza ca actionarii EADS au anticipat scaderea cotatiei actiunilor", potrivit Le Figaro, care citeaza raportul autoritatii franceze.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO