ZF 24

Lanţul de farmacii Ropharma, controlat de antreprenorul Mihai Miron, a ajuns la 147 de unităţi în zona Moldovei şi Ardeal

Grupul Ropharma activează atât în zona de producţie de medicamente, cât şi în distribuţia de medicamente, având de asemenea propria divizie de retail farma.

Grupul Ropharma activează atât în zona de producţie de medicamente, cât şi în distribuţia de medicamente, având de asemenea propria divizie de retail farma.

Autor: Georgiana Mihalache

10.06.2020, 18:45 1482

♦ Ropharma a urmat o extindere mai lentă în ultimii ani faţă de alte lanţuri farmaceutice, dar şi-a consolidat businessul şi afacerile de la an la an ♦ Businessul funcţionează integrat, făcând parte dintr-un grup cu distribuitorul de medicamente şi fabrică de medicamente cu acelaşi nume.

Lanţul de farmacii Ropharma, con­tro­lat de Mihai Miron, un antreprenor cu experienţă în industria de medica­men­te, fiind de profesie farmacist, a ajuns să numere 147 de unităţi la sfâr­şitul anului 2019, în uşoară creştere faţă de anii anteriori, când numărul de far­macii era în jurul a 140.

Ropharma este al cin­cilea cel mai extins lanţ de re­tail farmaceutic, având uni­tăţi în zona Moldovei şi în Ardeal, activând în total în 15 judeţe.

Istoria companiei por­neş­te din 1952, când se nu­mea „Oficiul Farma­ceu­tic Iaşi“ şi aparţinea sta­tu­lui, cu­mu­lând toate farma­ciile în zonele Iaşi şi Vaslui. Unele din­tre far­macii func­ţio­nea­ză în conti­nuare în locaţiile ini­ţia­le, potrivit site-ului Ropharma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO