ZF 24

La un an de zile de la inceperea crizei, PDL propune 37 masuri anticriza, anuntand ca propunerile PSD sunt "penibile". Cum comentati?

16.08.2009, 17:00 24

Romania se afla in mijlocul celei mai mari caderi economice din ultimii 20 de ani iar principalul partid la guvernare vine de-abia acum cu un pachet de masuri anticriza.

Adriean Videanu, prim-vicepresedinte PDL si ministru al Economiei, a prezentat duminica, intr-o conferinta de presa, masurile anticriza propuse de partidul sau, precum extinderea ajutorului de minimis pentru IMM-uri, si a afirmat ca au fost gasite 37 de masuri care vor fi discutate luni in coalitie, informeaza Mediafax.

Videanu a spus ca masurile anticriza vizeaza cresterea economica, majorarea veniturilor bugetare, rationalizarea cheltuielilor bugetare si cresterea lichiditatii monetare in sistemul bancar.

In ceea ce priveste cresterea economica, PDL propune instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri, avand in vedere extinderea ajutorului de minimis pentru IMM-uri intr-un cuantum intre 200.000 de euro si 500.000 de euro, a spus Videanu.

El a explicat ca acest ajutor de minimis poate fi folosit pentru deblocarea arieratelor bugetare si comerciale la nivelul IMM-urilor.

Propunerile PDL vin la o luna dupa ce PSD a anuntat un pachet de 24 de propuneri anticriza. Intrebat cum comenteaza faptul ca PDL a criticat PSD atunci cand a propus un pachet de masuri anticriza, iar acum PDL face acelasi lucru, Videanu a raspuns: "Da. Pentru ca noi intai am stat de vorba cu ei (cu PSD, n.r.) si pe urma am iesit public. Ei, din ratiuni politicianiste - si chiar am libertatea sa spun acest lucru, ca le-am spus in sedinţa de coalitie. Le-am spus - «Nu iesiti cu cele 24 de masuri, ca multe dintre ele sunt penibile, care incalcau directive ale Uniunii Europene. Haideti, OK, apreciem initiativa, dar haideti sa facem o discutie interna in cadrul coalitiei si pe urma sa iesim», ceea ce eu am respectat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO