ZF 24

La Galaţi se fac navele care vor monta eoliene în Marea Nordului

La Galaţi se fac navele care vor monta eoliene în Marea...

Autor: Radu Bostan

20.03.2014, 00:07 1597
Şantierul naval din Galaţi, deţinut de grupul olandez Damen, care în 2013 a realizat afaceri de 144 milioane de euro, va construi până anul viitor o navă folosită în construcţii submarine, precum instalarea cablurilor necesare racordării la reţea a parcurilor eoliene.

Comanda a fost plasată de compania daneză Maersk Supply Service, un gigant cu venituri de 930 de milioane de dolari, şi vine la scurtă vreme după ce şantierul gălăţean a obţinut un contract pentru o navă similară din partea olandezilor de la Van Oord, care va fi livrată la sfârşitul lui 2014.

Şantierul Damen de pe Dunăre a livrat anul trecut pentru o companie norvegiană şase vase de suport pentru platformele maritime, o parte din ele fiind destinate explorării de petrol în mările braziliene, iar catalogul de comenzi pentru 2014

este plin.

Alături de remorchere, vasele de suport pentru industria petrolieră reprezintă principalul produs al Damen Galaţi, însă compania încearcă să obţină o felie cât mai mare din piaţa proiectelor speciale, precum iahturile de lux sau navele militare.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre navă şi compania care o va opera 

- declaraţia lui Tony Inglis, directorul general al filialei britanice a DeepOcean

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO