ZF 24

La Figaro: Parteneriatul Bucuresti-Paris s-ar putea extinde in domeniul nuclear

06.02.2008, 15:49 11

Parteneriatul strategic incheiat, luni, de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cel roman, Traian Basescu, ar putea fi urmat, in domeniul nuclear, de achizitionarea unei centrale, a doua din Romania, care si-a exprimat preferinta pentru tehnologia europeana, relateaza Le Figaro, in editia online, citat de Mediafax.

Acest document-cadru este menit sa consolideze relatiile in mai multe domenii si trebuie sa fie urmat de o "foaie de parcurs", care ar putea duce la semnarea mai multor contracte, precizeaza publicatia citata.

Potrivit oficialilor romani, lucrarile de constructie a reactoarelor 3 si 4 de la centrala Cernavoda ar putea incepe anul viitor, iar finalizarea proiectului este prevazuta pentru 2014-2015.

Totodata, autoritatile vor incepe in acest an realizarea de studii in vederea gasirii unui amplasament pentru o noua centrala nucleara, a carei constructie este estimata sa inceapa in jurul anului 2020.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO