ZF 24

KBC isi reafirma interesul pentru Romania, preconizand investitii de sute de mil. euro

01.02.2008, 15:02 14

Grupul belgian KBC isi reafirma interesul pentru extinderea pe piata romaneasca, prin preluarea unor afaceri existente sau prin deschiderea uneia proprii, investitiile preconizate fiind de mai multe sute de milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Cum privatizarea sistemului bancar s-a cam incheiat in Romania, avem cateva idei de preluare a unor afaceri sau vom incepe de la zero. Este adevarat ca este cam tarziu pentru bancile straine, dar, cand vom veni in Romania, vom investi cateva sute de milioane de euro", a declarat Alex Samide, director zonal in cadrul KBC Group.

El a facut aceste afirmatii in cadrul unei intalniri de la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Grupul belgian KBC controleaza pe piata romaneasca companiile Romstal Leasing si Ink Broker de Asigurare, preluate la sfarsitul anului 2006 pentru 70 de milioane euro. Grupul mai activeaza in Romania prin intermediul firmei de brokeraj bursier Swiss Capital, a carei preluare a fost finalizata in 2007.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO