ZF 24

Kazahii pregatesc oferta de preluare a Rompetrol Rafinare

Kazahii pregatesc oferta de preluare a Rompetrol Rafinare
26.08.2009, 18:07 42

The Rompetrol Group, firma care controleaza Rompetrol Rafinare (RRC) listata pe Bursa, a cerut CNVM sa prelungeasca pana la 30 octombrie termenul in care poate depune documentatia de oferta pentru preluarea companiei.

Acestia au precizat ca intarzierea provine din faptul ca evaluarea este o operatiune complexa si nu se poate incadra in termenul prevazut de institutie, se arata in raportul transmis de reprezentantii Rompetrol Rafinare.

“The Rompetrol Group (...) a inceput pregatirea documentatiei de oferta, dar, avand in vedere complexitatea unei asemenea operatiuni, se afla in imposibilitatea de a o depune in termenul fixat de Instructiunea Comisiei Nationale a Valori Mobiliare”, se arata in scrisoarea acestora catre institutia de reglementare.

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) s-au apreciat de trei ori de la finalul anului precedent, pe fondul speculatiilor privind o posibila oferta de preluare, cotatia ajungand la 0,048 lei/actiune, care evalueaza compania la putin peste un miliard de lei.

Detinerile directe si indirecte ale The Rompetrol Group la Rompetrol se ridica la 75,32% din actiunile Rompetrol Rafinare, astfel ca oferta s-ar adresa pentru restul de aproape 25% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO