ZF 24

Kazahii au bagat un miliard de dolari in Rompetrol. Fitch majoreaza ratingul companiei

27.11.2009, 16:08 26

Fitch a majorat ratingul de credit al Rompetrol Group la "B+",de la "B", atribuind o perspectiva "stabila", de la "negativa",datorita imbunatatirii profilului financiar si consolidariilichiditatii ca urmare a unei infuzii de capital de un miliard dedolari de la compania-mamă KazMunaiGaz (KMG), informeaza Mediafax.

Fitch atribuie companiei de stat KMG din Kazahstan ratingul"BBB-" pentru credite pe termen lung in valuta, cu perspectivănegativa.

"Fitch a luat la cunostinta ca infuzia de lichiditate a fostprimita de Rompetrol sub forma de avansuri de numerar, care pot ficonvertite in capital dupa obtinerea avizelor regulatorii siinterne necesare. Infuzia de numerar ar trebui totodata sa ajute laameliorarea impactului fluxului de numerar mai slab al Rompetroldin 2009, determinat de o depresiune profunda a conditiilor dinindustria de rafinare, inclusiv restrangerea marjelor de rafinaresi scaderea ratelor de utilizare a rafinariilor", se arata intr-uncomunicat al Fitch.

KazMunaiGaz a cumparat, in august 2007, 75% din titlurilegrupului Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu, sirestul de 25% in iunie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO