ZF 24

John Riccitiello a demisionat de la conducerea companiei Electronic Arts

John Riccitiello

John Riccitiello

Autor: Andreea Anghel

19.03.2013, 20:07 128

John Riccitiello, directorul executiv al Electronic Arts, a doua cea mai mare companie producătoare de jocuri video din America şi-a anunţat demisia de la conducerea companiei. Ultima zi în funcţie va fi 30 martie.

“Decizia de a demisiona vine ca urmare a rezultatele financiare”, a spus Riccitiello într-o postare pe blog.

“Riccitiello a rezistat destul de mult în funcţie ţinând cont de faptul că EA nu a avut rezultate atât de bune”, a declarat Edward Woo, analist al băncii de investiţii Ascendiant Capital Markets din California. Multe dintre noile jocuri lansate în timpul conducerii lui  Riccitiello, precum “Medal of Honour” sau “Star Wars” nu au atins rezultate aşteptate. Vânzările de jocuri video din magazinele de retail din America au scăzut cu 22% anul trecut, până la 13,3 miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de cercetare NPD Group.

Preşedintele Larry Probst, CEO al EA până în 2007, când Riccitiello a preluat funcţia devine preşedinte executiv şi va conduce compania până când membrii consiliului de administraţie vor găsi un nou CEO, potrivit unei declaraţii a companiei. 

Peter Moore, directorul de operaţiuni al EA ( Chief Operating Officer) se află pe lista celor care ar putea fi selectaţi pentru a ocupa funcţia de CEO, a spus Edward Woo.

Acţiunile EA, numărul doi pe piaţa de jocuri video din SUA, au scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani după anunţul demisiei şi reducerea, din nou, a estimărilor privind rezultatele financiare din trimestrul curent, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO