ZF 24

JLL: Evoluţia închirierilor din primele trei luni, precum şi negocierile în curs arată că în 2016 vor fi tranzacţionate spaţii industriale şi de logistică de peste 350.000 metri pătraţi

JLL: Evoluţia închirierilor din primele trei luni,...

Autor: Roxana Rosu

10.04.2017, 10:15 309

Piaţa industrială continuă să fie extrem de dinamică din punct de vedere al proiectelor noi livrate, dar şi al cererii, în acest an existând premizele de a fi tranzacţionate spaţii industriale şi de logistică de peste 350.000 metri pătraţi, potrivit estimărilor JLL.

În ceea ce priveşte livrările de proiecte, pentru 2017 dezvoltatorii au anunţat că vor finaliza circa 400.000 de metri pătraţi, un nou record al pieţei, în condiţiile în care anul trecut oferta nouă a totalizat 340.000 metri pătraţi.. Compania a intermediat în primul trimestru tranzacţii cu spaţii industriale şi de logistică care au cumulat aproape 100.000 de metri pătraţi, pentru companii precum Profi, NOD, Tibbett Logistics, KLG şi Kuehne + Nagel. Cele mai importante intermedieri, ca suprafaţă contractată, au fost închirierea de către retailerul Profi a 30.000 de metri pătraţi în Roman şi de către NOD a 30.000 de metri pătraţi în Bucureşti. În urma contractelor semnate, dezvoltatorul belgian WDP construieşte un depozit nou de 30.000 de metri pătraţi la Roman pentru Profi, iar CTP dezvoltă 30.000 de metri pătraţi în apropiere de Bucureşti în CTPark Bucharest West pentru Network One Distribution (NOD).

”Expansiunea companiilor din retail ş creşterea consumului sunt un motor important al pieţei industriale şi de logistică. Suntem onoraţi că am continuat şi în acest an parteneriatul cu Profi, pentru care anterior am mai tranzacţionat o platformă logistică de peste 30.000 metri pătraţi în Cluj. În strânsă legătură cu evoluţia retailerilor, logisticienii îşi dezvoltă operaţiunile de pe piaţa locală, Tibbett Logistics, KLG, Kuehne+Nagel, închiriind în total în primele trei luni spaţii de aproape 25.000 de metri pătraţi”, a declarat Viorel Opaiţ, business development director JLL Romania, care a fost implicat în aceste tranzacţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO