ZF 24

Japonia revizuieste in scadere previziunile economice

22.02.2008, 15:00 15

Guvernul japonez a revizuit in scadere previziunile referitoare la evolutia economiei Japoniei, pentru prima data in ultimele 15 luni, si a avertizat in legatura cu riscurile crescute implicate de incetinirea ritmului de dezvoltare in SUA, principala sa piata de export, transmite Reuters.

Executivul a modificat in sens negativ si estimarile privind exporturile si productia industriala a celei de-a doua mari economii la nivel mondial.

"Economia s-a redresat intr-un ritm moderat, in ultima perioada", se arata in raportul lunar al guvernului.

In raportul precedent, guvernul a apreciat ca economia se redreseaza in pofida anumitor sectoare mai vulnerabile.

Japonia a raportat pentru luna ianuarie, un deficit comercial de 79,34 miliarde de yeni (735 mil. dolari), de 22 de ori mai mare fata de perioada similara a anului precedent si cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, in conditiile reducerii exporturilor catre Statele Unite si cresterii importurilor.

Exporturile au urcat cu 7,7%, la 6.410 miliarde de yeni, in timp ce importurile au avansat cu 9%, la 6.490 miliarde de yeni.

Excedentul comercial in relatiile cu Statele Unite s-a redus cu 4,8%, la 540,7 miliarde de yeni, in timp ce exporturile au coborat cu 3,2%, in scadere pentru a cincea luna consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO