ZF 24

Iulian Anghel, ZF: Portretul lui Florin Cîţu

Iulian Anghel, ZF: Portretul lui Florin Cîţu

Autor: Iulian Anghel

09.09.2021, 16:10 2382

Art .113 al. 3 din Constitutie: "Moţiunea (de cenzură) se dezbate dupa 3 zile de la data când a fost prezentata în sedinţa comună a celor 2 camere.”

Scrie în Constituţie că cineva poate amâna ceva, cum vrea premierul Florin Cîţu?

Ce este mai clar decât atât? “Se dezbate!” spune Constituţia. Este, prin urmare, un demers imperativ, nu optativ!

Ce este mai clar că omul are două mâini şi două picioare? Vedem pe stradă oameni cu patru picioare? Nu e clar că pisica are patru labe? Vedem pisici mergând într-o labă? A… Dacă eşti nebun şi-i tai omului o mână, dacă-i tai o lăbuţă pisicii, poţi pretinde: omul are două picioare şi o singură mână, iar pisica are trei labe. Hai să chemăm Curtea Constituţională să decidă că omul are două picioare şi o mână iar pisica are trei labe. Pot eu să-i rad barba din tablou a lui Isus Hristos şi să spun apoi că Isus nu avea barbă? Pot eu să-i vopsesc Dumnezeului-Tată barba albă şi să spun că, etern fiind, el nu are cum să îmbătrânească? Pot, dacă am o Curte Constituţională potrivită. Dar, indiferent de ce va zice Curtea, omul va avea două mâini şi două picioare, pisica va rămâne cu patru labe, iar Dumnezeu-Tatăl va avea barbă lungă şi albă până va muri, aşa cum au murit toţi zeii lumii.

Dl Cîţu a fost unul dintre marii critici ai Curţii Constituţionale. Unul dintre adversarii de calibru ai PSD, în vremea în care era doar parlamentar. Încă tânăr pe atunci, cu studii în America, la o universitate recunoscută, un om care promitea în zona politică. Ce avea el de-a face cu tractorişti de-alde Ciolacu, Stănescu  sau Tudose, indivizi cu studii de liceu la fără frecvenţă? Iată-i azi bot în bot – marele economist Florin Cîţu stergându-i de praf pantofii lui Marcel Ciolacu!

Cîţu nu se umileşte pe sine, îi umileşte pe toţi cei care l-au votat. Klaus Iohannis nu se umileşte pe sine, îi umileşte pe toţi cei care au mers la vot pentru el. Să fie limpede: învăţărurile lui Machiavelli sunt una, prostia este alta. Eu nu spun că PSD este rău pentru că nu este, este un partid ca oricare altul, indiferent de ce cred eu. Eu spun că majoritatea a votat într-un fel, iar felul în care a votat nu este un Florin Cîţu stergând bocancii lui Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu i-a dat afară pe secretarii de stat din USR-Plus. Foarte bine. E dreptul premierului să-şi aleagă colaboratorii. Dar să susţii că i-ai dat afară pentru că USR-Plus ar putea complota cu AUR pentru încetinirea procesului de vaccinare împotriva COVID – 19…  În condiţiile în care chiar tu eşti şeful campaniei de vaccinare şi eşecul acesteia (pentru că vorbim de un eşec în condiţiile în care doar 30% din populaţie este vaccinată, faţă de o medie de 70% la nivelul UE) chiar ţie trebuie să-ţi fie imputat! De ce nu taci din gură măcar?

Poate Florin Cîţu va câştiga alegerile din PNL. Să fie primit!, cum se zice la pomana mortului.  Dar, din marele liberal, din marele “ordoliberal”, Florin Cîţu pe numele lui, nu va rămâne decât o cârpă cu care Marcel Ciolacu îşi va şterge bocancii.

Când, asemenea lui Dorian Gray, îşi va împuşca potretul, din Florin Cîtu nu va mai rămâne decât un trup fără viaţă şi un trecut demn de milă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO