ZF 24

Iulian Anghel, BCR: Riscurile pe partea de depreciere a leului sunt determinate aproape exclusiv de sentimentul nerezidentilor

03.01.2008, 19:14 14

Iulian Anghel, economistul-sef al BCR, crede ca o majorare a dobanzii de politica monetara ar putea conduce si la o usoara apreciere a leului, in ipoteza in care indicatorii macroeconomici vor fi buni, iar increderea investitorilor va reveni la cote mai inalte.

"Nu excludem riscuri pe partea de depreciere a leului, dar acestea sunt determinate aproape exclusiv de sentimentul nerezidentilor, de cealalta parte fiind anumite aspecte cantitative pozitive - primul an de absorbtie a fondurilor UE, diferential de dobanda in crestere in favoarea leului, rezerva valutara consistenta a BNR, investitiile straine directe care vor continua sa soseasca in suma de circa 7 mld. euro, transferurile curente in crestere, piata valutara inca redusa", spune Anghel.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt asteptarile analistilor in privinta evolutiei cursului de schimb leu/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO