ZF 24

Italienii de la Beta Buzău plătesc 2 mil. lei ca să scoată minoritarii din societate

Italienii de la Beta Buzău plătesc 2 mil. lei ca să...

Autor: Adrian Cojocar

25.04.2014, 00:00 791

Acţionarii minoritari ai Beta Buzău (BEZA), firmă specializată în construcţii metalice, listată pe piaţa RASDAQ, au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni ca să-şi vândă acţiunile proprietarilor italieni, altfel riscând să rămână captivi în societate.

Giuseppe Aiello, Mauro Papa, Rapicavoli Salvatore şi alţi acţionari, care deţin prin mai multe societăţi 96,2% din acţiunile Beza Buzău, vor demara în perioada următoare o ofertă de retragere a companiei de pe piaţa RASDAQ în valoare de 2 mil. lei, preţul oferit fiind de 38,5 lei/acţiune. Oferta vine după ce aceştia au finalizat în ianuarie o altă ofertă de preluare în urma căreia au ajuns să deţină mai mult de 95% din acţiuni şi potrivit legislaţiei au dreptul să delisteze compania.

Minoritarii au la dispoziţie 12 zile pentru a accepta oferta de la data publicării anunţului pe site-ul BVB. Oferta evaluează compania la 52,7 mil. lei, iar la finele anului 2012 capitalurile proprii ale societăţii se ridicau la 48 mil. lei. În 2012 firma a avut un profit de 6,4 mil. lei la o cifră de afaceri de 44,1 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO