ZF 24

Islanda, tărâmul minerilor de criptomonede: Consumul de energie pentru activitatea de minare criptomonede îl depăşeşte pe cel al tuturor gospodăriilor din ţară

Islanda, tărâmul minerilor de criptomonede: Consumul de...

Autor: Alex Ciutacu

24.02.2018, 08:00 2343

În Islanda există o creştere exponenţială a numărul de mineri de bitcoin care consumă o mare parte din resursele de energie ale ţării, a transmis un purtător de cuvânt al HS Orka, cea mai mare firmă din acest sector din Islanda, potrivit BBC. 

Anul acesta, consumul de energie al centrelor de date care se ocupă cu activitatea de minare de criptomonede este posibil să depăşească consumul total al tuturor caselor din Islanda, a transmis Johann Snorri Sigurbergsson din partea companiei. Acesta a mai spus că mulţi potenţiali clienţi vor să intre pe piaţa de minare.

„Dacă toate aceste proiecte sunt realizate, nu vom avea destulă energie să le acoperim”, a spus acesta pentru BBC. Această situaţie a fost raportată iniţial de Associated Press.

Operaţiunile de minare consumă 840 GwH în timp ce gospodăriile consumă un total de 700 GwH în fiecare an.

Populaţia Islandei nu depăşeşte 340.000 de oameni, dar în ultimii ani statul a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de centre de date noi deschise, majoritatea deţinute de firme care doresc să îşi asume grija faţă de mediu. Aproape 100% din energia din Islanda provine din surse regenerabile.

Activitatea de minare de criptomonede se referă la activitatea computerelor conectate la reţeaua globală bitcoin. Computerele rezolvă o serie de probleme matematice complexe – un proces care validează tranzacţiile dintre utilizatorii de criptomonede. Oamenii din spatele computerelor care rezolvă ecuaţiile primesc în schimb un anumit comision, ceea ce face această activitate atractivă pentru majoritatea centrelor mari de date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO