ZF 24

Iranul si OMV au semnat un acord in domeniul gazelor de 18 mld. dolari

22.04.2007, 15:40 13

Iranul si OMV au semnat un acord evaluat de mass media iraniana la 18 miliarde de dolari (circa 13,2 mld. euro), potrivit caruia grupul austriac va contribui la exploatarea resurselor semnificative de gaze naturale ale statului musulman, urmand sa primeasca in schimb gaze pe care le va livra prin gazoductul Nabucco.
"Oficialii ministerului iranian al Petrolului si directorul general al grupului austriac OMV au semnat un acord in domeniul gazelor naturale in valoare de 18 miliarde de dolari", a informat postul national de radio, citat de Reuters.
Acordul cu OMV este descris de televiziunea publica din Iran drept cel mai important contract de acest tip al republicii islamice cu Europa, iar presa locala informeaza ca, pe termen lung, valoarea acestuia se ridica la 30 de miliarde de dolari, incluzand rezultatul vanzarii mai multor miliarde de metri cubi de gaze naturale catre clientii europeni.
OMV a explicat ca parteneriatul se afla inca intr-un stadiu incipient, si nu a oferit indicatii precise privind valoarea acordului, precizand ca, deocamdata, a semnat un memorandum prin care nu si-a asumat niciun angajament. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO