ZF 24

Ionuţ Mişa, Ministerul Finanţelor: Legea prevenţiei nu va fi gata în primul trimestru al anului

Ionuţ Mişa, Ministerul Finanţelor: Legea prevenţiei...

Autor: Adelina Mihai, Anelis Baciu

15.02.2017, 12:54 690

Legea prevenţiei, un act normativ care ar urma să dea un răgaz oamenilor de afaceri pentru a se conforma la anumite norme fiscale, nu va fi gata în primul trimestru al acestui an, cum era planificat.

„Termenul de 23 februarie pentru legea prevenţiei mi se parte foarte optimist. Dacă vrem să facem un lucru cu adevărat serios şi profesionist, fără să revenim ulterior cu corecturi, cred că acest termen trebuie împins. Suntem deja în discuţii la nivelul comsiei de lucru care se ocupă de această lege, a fost un mic declic dată cu demisia lui Florin Jianu (fostul ministru pentru mediul de afcaeri şi IMM-uri- n.red.), dar tot nu cred că ne vom încadra în acest termen. Vrem să fie o lege cât mai bună şi de aceea am avut întâlniri şi cu colegi din alte instituţii care aplică sancţiuni”, a spus Ionuţ Mişa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, în cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate organizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

Pe de altă parte, el a mai precizat faptul că, pentru codul economic, care va reuni sub aceeaşi umbrelă câteva legi mari care reglemenetază mediul economic, va fi gata în luna aprilie, termen considerat nerealist de reprezentanţii mediului de afaceri.

„Procesul a început deja, suntem în grafic. Vom avea codul economic în aprilie. Termenul este destul de scurt într-adevăr, dar suntem optimişti”, a mai spus Mişa.

Pe de altă parte, Dan Dascălu, partener în cadrul casei de avocatura D&B David& Baiaş, a afirmat că şi acest termen este nerealist.

„Până în aprilie nu este suficient timp nici măcar pentru a numerota toate actele într-unul singur. Trebuie să existe o dezbatere de substanţă, să fie rezolvate mai întâi problemele din legislaţia sectorială şi apoi să existe o unificare”, a zis Dan Dascălu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO