ZF 24

Ion Tiriac, recrutat si abandonat de Securitate deoarece "era de rea credinta si furniza date fara importanta"

Ion Tiriac, recrutat si abandonat de Securitate deoarece "era de rea credinta si furniza date fara importanta"
29.01.2010, 17:07 315

Ion Tiriac a fost recrutat, in 1963, de fosta Securitate "pentruincadrarea informativa a unor sportivi si delegati straini ce vinin Romania pe linia sportiva si care sunt suspecti", insa a fostabandonat de retea, dupa trei ani, deoarece era de rea-credinta sifurniza date fara importanta, informeaza Mediafax.

Ion Triac a fost, totodata, urmarit de fosta Securitate, pentru"a i se cunoaste natura relatiilor", potrivit CNSAS.

Fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac, afost verificat de Consiliul National pentru Studierea ArhivelorSecuritatii (CNSAS) la solicitarea Mirelei Mitrica, inaintata ladata de 11 august 2009.

«In baza Notei de Constatare nr. S/DI/I/3191 din data de 19octombrie 2009, intocmita de catre Directia de Specialitate, dincadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii,in care se regasesc urmatoarele elemente: Ion Tiriac este titularal dosarului find retea nr. R 238360 (cota CNSAS). Domnia sa a fostrecrutat la data de 11.07.1963 pentru incadrarea informativa a unor"sportivi si delegati straini ce vin in RPR pe linia sportiva sicare sunt suspecti". A semnat un Angajament avand numeleconspirativ "Titi Ionescu"», se arata in adeverinta emisa de CNSAS,in 21 ianuarie 2010, publicata pe site-ul institutiei. Cititi maimulte despre "securistul" Tiriac pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO