ZF 24

Ion Ţiriac, proiect de 300 de milioane de euro la marginea Bucureştiului: ”Va fi aşa cum e şi în SUA”

Ion Ţiriac, proiect de 300 de milioane de euro la...

Autor: Gândul

31.03.2018, 14:57 5478

Ion Ţiriac este foarte aproape de a-şi realiza visul şi de a construi o Universitate cu un uriaş campus care să-i poarte numele, la marginea Capitalei.

„Noi plănuim treaba asta de zeci de ani. În ultimii ani am primit şi promisiuni de la Guvern, Parlament şi Senat că vor scoate o lege prin care o fundaţie care investeşte într-un bun public o sută de milioane să nu mai plătească taxe. Exact ca în Statele Unite“, a explicat Ion Ţiriac, care plănuieşte să construiască campusul universitar în Otopeni, pe un teren de aproape 35 de hectare şi despre care promite că va fi „exact cum sunt cele din Statele Unite“.

Astfel, pe lângă universitate, el va include spaţii de cazare cu 4.500 de camere, un amfiteatru cu trei – patru mii de locuri, stadion de rugby şi de fotbal, pistă de atletism, piscină olimpică şi o academie de tenis. „Este o treabă foarte ambiţioasă. Vrem să începem din primul an cu 2.000 de studenţi. Asta însemnă că la sfârşitul anului patru vor fi 8.000. Primul lucru este ICEF-ul (n.n. – Institutul de Cercetare în Educaţie Fizică). Pe acesta îl fac eu cum ştiu.

Nu vreau să fie o şcoală de profesori de sport. Vreau să fac şcoală de specialişti în sport. De acolo ieşi antrenor de gimnastică, nataţie, ce vrei..., dar cu acte în regulă. În mijloc fac o şcoală mai măruntă de recuperare medicală, iar cea mai mare parte va fi pentru business. Pe asta din urmă nu ştiu să o fac. Pentru ea am nevoie de cineva să mă ajute“, a explicat omul de afaceri.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO