Crama Hamangia produce anual 240.000-300.000 de litri de vin pe care îi vinde în 120 de restaurate şi baruri, în cele trei magazine proprii ale companiei, online şi în reţeaua Selgros. Mai mult, producătorul îşi va lista vinurile în curând în magazinele Carrefour.
Omul de afaceri Ion Bălan produce anual 400-450 de tone de struguri pe care îi vinifică apoi în crama proprie din podgoria Istria-Babadag din Dobrogea. Aici el deţine 45 de hectare cu viţă-de-vie şi Crama Hamangia unde realizează vin începând din 2016. Businessul a fost fondat însă acum mai bine de un deceniu, via fiind replantată cu ajutorul fondurilor europene.
„Pasiunea pentru vie şi vin este o tradiţie de familie întreruptă pentru o perioadă de 30 de ani de colectivizarea din 1959. Eu reprezint a treia generaţie care practică această nobilă activitate şi am obligaţia morală de a o continua“, spune antreprenorul.