ZF 24

Iohannis: Grădiniţele, şcolile, universităţile se deschid abia în septembrie. Până în 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum

Iohannis: Grădiniţele, şcolile, universităţile se...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2020, 14:07 4903

Preşedintele Iohannis a spus că grădiniţele, şcolile şi universităţile se deschid abia în luna septembrie, iar elevii vor avea mediile încheiate până în data de 12 iunie cu notele pe care le au acum. 

„Până în 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepţionale se mai poate face o evaluare suplimentara. Repet, grădiniţile, şcolile, universităţile nu se vor redeschide în acest an şcolar universitar. Se vor redeschide în septembrie când începe noul an şcolar”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Iohannis a menţionat şi o serie de excepţii, care vor fi detaliate în zilele următoare. Acestea se referă la anii terminali, care vor reveni la şcoală la începutul lunii iunie. 

„Elevii din clasele terminale - a8-a, a12-a, a 13-a unde este cazul - vor putea reveni la şcoală între 2-3 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. În această situaţie, altfel decât dacă se întorc toţi la şcoală, normele vor fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a spus preşedintele. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO