ZF 24

Iohannis, despre primirea la Papa Francisc: A fost o întâlnire emoţionantă şi foarte bună

Iohannis, despre primirea la Papa Francisc: A fost o...

Autor: Valentina Postelnicu

16.05.2015, 15:51 61

”Am discutat lucruri de actualitate. A fost foarte interesat de situaţia din România, de situaţia generală, de situaţia bisericilor din România, a minorităţilor etnice.Toate aceste lucruri le-am discutat, le-am prezentat. Am discutat, evident, despre situaţia din Ucraina, am discutat despre Moldova, puţin, despre situaţia foarte complicată creată în zona Mediteranei, migraţia care vine din nordul Africii. A fost o discuţie foarte bună”, a spus şeful statului, despre întâlnirea cu Papa Francisc.

Şeful statului a mai adăugat că i-a lansat invitaţia Sanctităţii Sale Papa Francisc de a veni în România.

Întrebat când ar putea avea loc această vizită, Klaus Iohannis a spus: ”Noi credem că 2018 ar fi un an foarte potrivit pentru această vizită, dar, sigur, aici este nevoie de a negocia în detaliu, pe căile diplomatice uzuale”.

Întrebat dacă a fost o întâlnire emoţionantă, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: ”Da, a fost o întâlnire emoţionantă şi foarte bună”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Sactitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj referitor la întâlnirea pe care a avut-o vineri cu Papa Francisc, menţionând că l-a asigurat pe Suveranul Pontif "de respectul şi admiraţia românilor pentru generozitatea şi contribuţia sa la o lume mai bună şi mai tolerantă".

"L-am întâlnit astăzi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasă a lumii moderne. I-am adresat Sanctităţii Sale invitaţia de a vizita România, invitaţie pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu plăcere", a scris preşedintele pe Facebook.

"L-am asigurat totodată de respectul şi admiraţia românilor pentru generozitatea şi contribuţia sa la o lume mai bună şi mai tolerantă", a continuat Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, după primirea preşedintelui Klaus Iohannis în audienţă de către Sanctitatea Sa, Papa Francisc, că Suveranul Pontif a acceptat cu plăcere invitaţia din partea şefului statului de a vizita România şi că data vizitei va fi stabilită pe canale diplomatice.

”În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părţi a fost exprimată satisfacţia deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relaţii în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului şi a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate”, se precizează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO