ZF 24

Ioan Filip, preşedintele Taparo la ZF 15 minute cu un antreprenor: Am început ieri producţia de măşti chirurgicale pe prima linie instalată. Vom avea în total patru linii, dintre care una va realiza măşti FFP2 şi FFP3, care asigură o protecţie mai bună

Ioan Filip, preşedintele Taparo la ZF 15 minute cu un...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.03.2020, 15:58 1018

Techtex, companie parte a grupului Taparo specializat în producţia de mobilier tapiţat, a început ieri producţia de măşti chirurgicale, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să ajungă la o capacitate de 150.000 de măşti pe zi.

„Am început producţia de ieri. Sperăm că în a doua parte a săptămânii acesteia să fim aproape de capacitatea pe care noi ne-am propus-o, dar şi pentru noi a fost o provocare. Iar pentru perioada următoare creşterea capacităţii va însemna montarea următoarelor trei maşini având în vedere o solicitare mare pe anumite tipuri de măşti. Avem în calcul inclusiv o suplimentare a capacităţii de producţie. Însă, deocamdată cele patru linii şi împreună cu alte investiţii ar trebui să asigure o capacitate care să asigure nevoile acestei crize”, a spus Ioan Filip, preşedintele grupului Taparo la emisiunea online ZF Audio special – 15 minute cu un antreprenor. Techtex din judeţul Bihor este o companie specializată în producţia de textile tehnice şi unul dintre materiale pe care le produce este neţesut, utilizat în producţia de echipamente medicale, echipamente de protecţie, cât şi în producţia de măşti. Ioan Filip spune că la finalul săptămânii viitoare ar trebui să ajungă la fabrică următoarele două linii, iar până pe 15 aprilie, ultima linie de producţie.

„Capacitatea de producţie a fabricii va fi de 500.000 de măşti pe zi. Primele trei linii pe care le vom avea în funcţiune vor produce măşti chirurgicale, care au în componenţa lor trei straturi filtrante. Unul dintre staturile are un grad de filtrare de 98,2%, iar a patra linie va produce va produce măştile FFP2 şi FFP3, care asigură o sigilare mai bună. Aceste măşti vor avea patru straturi filtrante, cu caracteristici diferite faţă de măştile chirurgicale”.  El spune că deja compania trimis măşti la Suceava şi Bucureşti. 

De asemenea, pe lângă producţia de măşti, grupul Taparo produce şi alte materiale de protecţie, combinezoane, protecţie pentru cap, protecţii pentru picioare.

"Acestea le realizăm în secţiile de producţie din companiile Taparo şi din 4Brands"

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO