ZF 24

Investitorii, pe roller-coaster, „Cred că ritmul de revenire a fost mult prea alert, iar după creşteri foarte rapide pot urma şi scăderi mai violente“

Investitorii, pe roller-coaster, „Cred că ritmul de...

Autor: Liviu Popescu

15.06.2020, 16:45 642

♦ Indicele BET, plus 2,4% în ultima şedinţă a săptămânii după deprecierea abruptă de joi ♦ Acţiunile au recuperat o parte din scăderile agresive ale şedinţei precedente.

Bursa de la Bucureşti s-a apreciat cu 1,4% şi a încheiat o săptămână pe parcursul căreia investitorii s-au poziţionat pe un roller coaster întrucât joi deprecierile s-au accentuat şi au dus la cea mai abruptă scădere a indicelui BET din 21 aprilie 2020 încoace. Ulterior redresarea de pe pieţele externe a ajuns şi la Bucureşti, iar ultima şedinţă de tranzacţionare s-a încheiat cu un plus de 2,4%.

De remarcat la bursa de la Bucureşti este şi lichi­ditatea scăzută de pe par­cursul acestei săptămâni, respectiv aproximativ 40 de mi­lioane de lei, valoarea medie zilnică cu mult sub media anului de 54 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO