ZF 24

Investitorii dau in judecata insulele Antigua si Barbuda acuzandu-le ca au stiut de frauda lui Stanford

14.07.2009, 11:25 61

Investitori din patru tari au dat in judecata Antigua si Barbuda, luni, argumentand ca cele doua insule din Caraibe au beneficiat si au stiut de frauda de 7 miliarde de dolari a finantistului american Allen Stanford, conform Reuters.

"Antigua este suverana, dar nu se afla deasupra legilor", se arata in plangerea inaintata la un tribunal din Houston. "A devenit partener deplin la frauda lui Stanford, obtinand beneficii financiare enorme de pe urma schemei".

Stanford ar putea fi acuzat atat penal cat si civil in legatura cu frauda despre care procurorii americani considera ca se centra pe certificate de depozit eliberate de Stanford International Bank din Antigua.

"Stanford a umplut de bani trezoreria insulei Antigua - si buzunarele oficialilor acesteia - cu bani furati de la clientii creduli", se arata in acuzatie, investitorii asteptandu-se sa obtina daune de 8 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO