ZF 24

Investitorii au taxat investiţia SIF1 în obligaţiunile Romenergo. Acţiunile au scăzut cu până la 3%

Investitorii au taxat investiţia SIF1 în obligaţiunile...

Autor: Roxana Pricop

19.06.2013, 20:03 381
Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au scăzut cu până la 3,15% în şedinţa de ieri pe rulaje mai mari decât de obicei după ce societatea a anunţat marţi pe bursă că a cumpărat obligaţiuni în valoare de 27 mil. lei emise de grupul Romenergo, companie la care preşedintele SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, a fost director general până anul trecut.
 
SIF Banat-Crişana a anunţat pe ne­aşteptate marţi că va finanţa cu 27 mil. lei (6,06 mil. euro) Romenergo, com­panie care a fost condusă până anul trecut de Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana. Bîlteanu a deţinut şi acţiuni la Romenergo, dar în prezent nu mai figurează ca acţionar.
 
Romenergo este contractor general pentru lucrări la centrale electrice şi este deţinută în prezent de firme din Cipru ai căror acţionari nu sunt publici. Romenergo deţine 5% din acţiunile SIF1, fiind printre principalii acţionari ai societăţii de investiţii financiare, iar în consiliul de admi­nistraţie al SIF este şi Valentin Chiser, actualul CEO al Romenergo. Romenergo va plăti o dobândă de 8% pe an pentru obligaţiuni cu o maturitate de patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO