ZF 24

Intrarea in vigoare a platii anticipate a impozitului pe profit, amanata pentru 2015

15.03.2010, 18:20 17

Intrarea in vigoare a platii anticipate a impozitului pe profitse va amana pentru 2015, ceea ce va determina majorarea veniturilorbugetare cu 625,7 milioane lei (0,12% din PIB) in acest an,potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, informeaza Mediafax Business.

"In contextul reducerii capacitatii de plata a agentiloreconomici, precum si pentru reducerea influentei bugetaredeterminate de aplicarea unor prevederi fiscale, se propuneschimbarea modului de calcul si de stabilire a impozitului peprofit pentru contribuabilii care nu desfasoara activitate indomeniul bancar, respectiv trecerea de la plata anuala aimpozitului pe profit cu plati anticipate efectuate in cursulanului la calculul si plata trimestriala a acestuia", se arata inmotivarea emiterii actului normativ.

Masura de amanare pana in anul 2015 a intrarii in vigoare aplatii anticipate a impozitului pe profit are ca efect pastrarea insectorul privat a diferentei dintre plata anticipata si impozitulpe profit real.

Despre impactul macroeconomic al amanarii intrariiin vigoare a platii anticipate a impozitului pe profitcititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO