ZF 24

Intel Capital investeste intr-un operator telecom din Bulgaria

13.09.2007, 16:56 9

Intel Capital si MCI Capital Management au anuntat investitia comuna la operatorul de telecomunicatii Nexcom Bulgaria EAD, implicat in dezvoltatea la scara nationala in Bulgaria a unei retele WiMAX pentru oferirea de pachete de servicii de voce si acces wireless la internet.

Nexcom Bulgaria ofera servicii alternative de telecomunicatii din 1998, iar in 2005 a castigat licitatia pentru o licenta WiMAX la scara nationala. Compaia este, in prezent, in curs de a instala prima retea din Bulgaria de servicii de voce si Internet wireless bazata pe tehnologia WiMAX.

MCI Capital Management este grup de fonduri de investitii cu operatiuni concentrate in Europa Centrala si de Est. MCI este listata din 2001 la bursa din Varsovia si detine o capitalizare de piata de circa 1 mld. de zloti polonezi (265 mil. euro). Pana in prezent, grupul a efectuat 32 de investitii in companii IT, din care 9 au reprezentat exituri.

Intel Capital, fondul de investitii detinut de gignatul american Intel, a investit in ultimii 16 ani peste 6 mld. de dolari in circa 1.000 de companii din peste 40 de tari. Fondul de investii detine si un pachet de 10% din actiunile Siveco, una dintre cele mai mari companii locale de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO