ZF 24

Institutul Marius Nasta nu mai internează pacienţi cu COVID-19

Institutul Marius Nasta nu mai internează pacienţi cu...

Autor: Cosmin Pirv

20.06.2020, 10:46 68

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti a anunţat sâmbătă că nu mai dispune de locuri pentru internarea pacienţilor cu COVID-19. În spital sunt în prezent internaţi 50 de pacienţi confirmaţi şi 3 suspecţi.

Conducerea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti a anunţat sâmbătă că nu mai internează pacienţi cu COVID-19.

„În prezent Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienţii COVID pozitiv. Avem acum internaţi un număr de 50 pacienţi confirmaţi şi 3 suspecţi. Menţionăm că în schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfectie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitiv. Chiar dacă teoretic există 10 locuri la suspecţi, în saloane de 2 paturi, ele pot fi ocupate doar de 5 pacienţi, deoarece fiecare pacient este internat singur în salon, pentru că siguranţa şi sănătatea fiecărei persoane este importantă”, a anunţat conducerea Institutului pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acesteia, mai sunt disponibile locuri pentru pacienţii cu coinfectie TB-COVID şi două locuri la suspecţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO