ZF 24

Instanta a anulat penalitati de 400 de milioane de lei la datoriile Rafo catre stat

27.08.2007, 20:52 18

Curtea de Apel Brasov a admis contestatia Rafo cu privire la calculul datoriilor si penalitatilor companiei catre stat, efectuat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care majorau nivelul obligatiilor firmei cu aproximativ 400 de milioane de lei.

Potrivit liderului sindical al companiei din Onesti, Ion Marian, decizia instantei este definitiva, iar datoriile pe care firma le mai are de platit statului roman se ridica la suma de 800 de milioane de lei.

Rafo functioneaza la capacitate normala, rafinaria incheind, in luna iunie, un contract de procesare a titeiului valabil pe trei ani cu firma Fair Energy, taxa de procesare fiind de 54 de dolari pe tona.

Compania si-ar putea majora capitalul social cu suma de 50 de milioane de dolari, prin aportul actionarului majoritar, in vederea achizitiei de utilaje si echipamente tehnologice, necesare pentru productia de carburanti la standarde Euro 5. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO