ZF 24

INS: Preturile productiei industriale au crescut in ianuarie cu 1% fata de decembrie

02.03.2010, 11:18 13

Preturile productiei industriale, pe total piata interna siexterna, au crescut in ianuarie cu 1% comparativ cu decembrie si cu3,3% fata de luna corespunzatoare din anul 2009, pe fondulcresterilor inregistrate din majoritatea sectoarelor de activitate,potrivit datelor Instistutului National de Statistica (INS).

Dupa destinatie, in ianuarie, fata de decembrie, preturileproductiei industriale pentru piata interna, cat si cele pentrupiata externa au consemnat avansuri cu 1,2%, respectiv 0,3%, searata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica(INS).

Pe sectiuni, cresteri de preturi s-au inregistrat la productiasi furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda siaer conditionat (+1,8%), in industria prelucratoare (+0,9%), ladistributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitatide decontaminare (+0,3%). Preturile produselor din industriaextractiva au scazut cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale, au avut loc scumpiri la produseledin industria energetica (+3,2%) si produsele din industriabunurilor de uz curent (+0,6%). In industria bunurilorintermediare, respectiv industria bunurilor de folosintaindelungata, s-au inregistrat scaderi de preturi cu 0,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO