ZF 24

Inginerii IT din Romania s-ar putea confrunta cu prima perioada de criza din ultimii 18 ani

Pentru prima data in 18 ani "se frange linia" pentru angajatii din  IT
24.05.2009, 20:37 18

Industria IT traverseaza in prezent un moment de usoara confuzie, avand in vedere ca din 1990 si pana astazi a inregistrat un trend permanent ascendent, fara a experimenta situatii de criza, fata de alte industrii care au mai cunoscut si suisuri si coborasuri de-a lungul timpului, spune Adrian Lupulescu, HR manager Eastern Europe Freescale Semiconductor, filiala unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de semiconductori.

“Este pentru prima oara in Romania cand inginerii IT, mai tineri sau mai in varsta, se confrunta cu o perioada de criza de piata si acest lucru i-a facut pe unii sa fie putini confunzi. Acesti angajati au fost putin zdruncinati din statutul de reprezentanti ai unor industrii favorizate. S-ar putea ca anul acesta de criza economica generala sa schimbe putin din evolutia salariilor in industrie. Este prima oara in 18 ani cand in IT, din punct de vedere al competitiei pe resurse si al salarizarii, se frange linia”, considera Lupulescu. Cititi mai mult despre cum a afectat criza pita IT locala in uplimentul Profesii, care apare luni, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO