ZF 24

ING taxează cu 1,5 lei retragerile de la ATM-uri proprii din conturi deschise după 23 martie

Foto: Marius Dumbrăveanu

Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Liviu Popescu

15.04.2015, 00:02 10762

ING Bank, sucursală locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a introdus pe 23 martie un comision fix de 1,5 lei pentru retragerile de numerar de la bancomate din reţeaua proprie, indiferent de sumă.

„Dacă încasaţi venituri recurente conform contract sau contul s-a deschis înainte de 23 martie 2015, comisionul este 0 lei. Dacă nu încasaţi venituri recurente conform contract şi contul s-a deschis începând cu data de 23 martie, comisionul este 1,5 lei“, conform unui mesaj afişat pe ecranele ATM-urilor ING.

Anterior, comisionul pentru conturile standard era de 0,2% din suma retrasă, iar pentru conturile de salariu comisionul era zero. Astfel, clienţii care retrag sume mici sunt dezavantajaţi în condiţiile în care vor plăti o sumă fixă pentru banii retraşi. Doar cei care retrag mai mult de 700 de lei nu vor fi afectaţi de comisionul fix în condiţiile în care comisionul plătit de aceştia, respectiv 1,5 lei, va fi la nivelul comisionului anterior, de 0,2% sau chiar mai mic.

La nivelul pieţei, valoarea medie a unei retrageri de bani de la bancomat a fost anul trecut de aproape 540 de lei, adică o treime din salariul mediu pe economie. Spre comparaţie, în  2013 valoarea medie a retragerilor cu cardurile locale era de 510 lei, iar în 2012 aceasta ajungea la 480 de lei. Bancherii au introdus în ultima perioada comisioane bizare care să compenseze încasările mai mici din dobânzi ca urmare a activităţii slabe de creditare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO