ZF 24

ING Bank Romania s-a retras din "Prima Casa". Banca va lansa un produs de creditare concurent

ING Bank Romania s-a retras din "Prima Casa" si lanseaza in schimb un nou produs de creditare
21.07.2009, 15:53 80

ING Bank Romania a anuntat ca s-a retras din programul “Prima Casa” pentru ca procedura presupune costuri suplimentare din partea creditorului, institutia hotarand sa lanseze in schimb un nou produs de creditare pe segmentul imobiliar.

“In urma analizei Conventiei de Garantare pentru programul „Prima Casa”, primite de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) – compania a decis sa nu mai participe in programul „Prima Casa” deoarece procedura de acordare a garantiei presupune o administrare speciala de catre banca, generand astfel costuri suplimentare ce nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al ING Bank”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Banca mentioneaza ca va lansa in schimb vara aceasta un produs de creditare destinat celor care vor sa-si cumpere o locuinta. . “Noul produs se va acorda extrem de rapid. Imobilul achizitionat poate fi orice casa in care clientul doreste sa locuiasca, nu neaparat prima sa casa. Aceasta oferta de creditare sustine initiativa si efortul notabil al Guvernului pentru revigorarea sectorului imobiliar”, a declarat Albert Roggemans, CEO ING Retail Banking.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO