ZF 24

Infotrafic: Coloană de maşini la Giurgiu, spre Bulgaria

Infotrafic: Coloană de maşini la Giurgiu, spre Bulgaria

Autor: Departamentul Social

01.05.2015, 11:03 153

Totodată, la această oră traficul rutier este intens pe DN5 Bucureşti - Giurgiu şi DN6 Bucureşti - Alexandria.

Pe DN6 Bucureşti - Alexandria, se semnalează aglomeraţie mai ales la intrarea pe segmentul Mihăileşti - Ghimpaţi, alcătuit din câte o bandă pe sens.

Traficul rutier este intens şi pe DN1 Bucureşti - Braşov şi pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti.

Valorile de trafic sunt ridicate în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales că pe DN1, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov, capacitatea de circulaţie este diminuată din cauza trecerii de la două, la o bandă de circulaţie.

De aceea, pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1, pot fi utilizate următoarele variante alternative: către Braşov - DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele; către Sinaia - DN7 Bucureşti - Bâldana, DN 71 Bâldana - Târgovişte - Fieni - Sinaia; către zona Bran-Moeciu - A1 Bucureşti - Piteşti, DN73 Piteşti - Braşov.

Şi pe A2 Bucureşti - Constanţa, traficul începuse să se intensifice, după ora 8.00.

Şoferii trebuie să ştie că pot achita taxa de pod de la Feteşti şi în sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577) sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Ei pot trece liber prin staţia de taxare, cu condiţia ca taxa respectivă să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00.

Centrul Infotrafic recomandă ca accesul către autostradă din Bucureşti să se facă prin zona Dristor şi în continuare pe Bulevardul Theodor Pallady, deoarece aglomeraţia se formează, de obicei, la intersecţia Splaiul Independenţei cu Şoseaua de Centură (zona Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov).

"Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, iar în situaţia în care se formează coloane, cei care încheie o coloană care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să oprească în timp util", spun poliţiştii de la Infotrafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO