ZF 24

Industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si serviciile vor creste in primul trimestru

29.01.2007, 10:50 16

Activitatea din industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii va creste in primele trei luni ale acestui an, in timp ce constructiile vor pastra tendinta de scadere din lunile de iarna, potrivit estimarilor managerilor mai multor companii.
In ceea ce priveste volumul productiei din industria prelucratoare, estimarile indica un sold conjuctural de 8%, iar pentru stocul de contracte si comenzi, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul National de Statistica (INS) in randul mai multor manageri.
Managerii intreprinderilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste, dar ritmul de crestere va fi mai mic in intensitate, soldul conjunctural preconizat fiind de 22%.
In ceea ce priveste serviciile, situatia economica din acest sector, aferenta ultimelor trei luni, a fost apreciata de respondeti ca fiind buna, atat pe total activitate, cu un sold conjunctural de 34%, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO