LIVE: ZF AGROPOWER - ​Cum pot fi integrate produsele agroalimentare româneşti sub aceeaşi umbrelă, ca alternativă economică durabilă pentru micii fermieri? De ce este importantă dezvoltarea food hub-urilor locale?
ZF 24

Indicatorul crizei pentru cei mai mari 100 de angajatori: minus 36.000 de angajaţi faţă de anul 2008

Cei mai mari 100 de angajatori, care au împreună 520.000 de angajaţi (12% din totalul la nivelul întregii economii), au raportat o scădere de 36.000 de salariaţi în perioada 2008 – 2012, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Faţă de 2011 însă, “soldul” net a fost pozitiv, numărul de angajaţi din aceste companii fiind cu 1.000 mai mare în 2012. Cel mai mare angajator în această perioadă a fost Kaufland, care a angajat peste 4.000 de oameni în anii crizei, iar cele mai multe reduceri de personal au fost făcute în rândul companiilor de stat (CFR şi Poşta Română) sau în firmele care derulează programe de restructurare (Petrom, ArcelorMittal sau Romtelecom).

Cei mai mulţi angajatori din acest top activează în sectorul componentelor auto, care continuă angajările. „Continental Automotive România SRL a angajat si angajeazã în continuare atât ingineri software, ingineri hardware, ingineri testare, ingineri mecanici, manageri de proiect, ingineri calitate, ingineri de proces, ingineri automatizare, cât şi personal calificat pentru unităţile de producţie”, a spus Anica Stoica, directorul de resurse umane Continental Automotive România.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.